Manikűr - Műköröm

Manikűr & Műköröm - Kispest

Alexa

Szisztok! Alexa vagyok műkörömépítő, manikűrős-pedikűrös és callux terapeuta.
Egészen fiatalon kezdett érdekelni először a műköröm, valamint a kéz- és körömápolás világa. 2008 óta, azaz közel 12 éve vagyok tapasztalt, profi műkörömépítő. Folyamatosan részt veszek hazai és nemzetközi továbbképzéseken, hogy vendégeimnek minden esetben a legmodernebb technológiák felhasználásával készíthessem el a kért műkörmöt.

 A kezek akaratlanul is befolyásolják az életünket, így a kéz bőrének és a körmöknek az ápolása rendkívül nagy szerepet kap férfiak és nők esetében egyaránt. Az ápolt kéz a magabiztos fellépés és a jó megjelenés egyik feltétele.

Számos oklevelet szereztem különböző építő- és díszítő képzéseken, valamint kézápolási tanfolyamokon.

Manikűr

Ma a kézápolás fontos szerepet kap a társadalmi élet minden területén. A kezünkről megállapítható a korunk, egészségi állapotunk, milyen munkát végzünk, kiegyensúlyozottak vagyunk-e. A kezek akaratlanul is befolyásolják az életünket, így a kéz bőrének és a körmöknek az ápolása rendkívül nagy szerepet kap férfiak és nők esetében egyaránt. Az ápolt kéz a magabiztos fellépés és a jó megjelenés egyik feltétele. A kéz bőrét éri a legtöbb ingerhatás. Óvni kell a hőingerek, mechanikai hatások, baktériumok, vírusok és gombák okozta fertőzési veszélyektől. Védeni kell a sokféle vegyi anyagtól, melyekkel nap mint nap érintkezünk, s melyek hatására a bőr kiszárad, elveszíti védekező mechanizmusát. Szárító hatása van a gyakori kézmosásnak, de a por, a fizikai munka is nagy igénybevételt jelent a bőr és a köröm számára. Mindezek miatt a kéz és a körmök rendszeres ápolást, törődést igényelnek. A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a körömfelületének polírozását, lakkozást és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza. A manikűrözés elterjedése, népszerűvé válása különböző anyagok és modern technikák felhasználását hozta magával. Ma ezek közül a legnépszerűbb a műkörömépítés.

A műköröm elkészítésének alapvető fajtái

TIP-es technikák

  • TIP-es porcelán technika
  • TIP-es zselé technika
  • TIP-es kombinált technika

Épített technikák

  • Épített zselé technika
  • Épített porcelán technika
  • Épített kombinált technika
  • Megerősítő technika

Megerősítő technika

 

A különféle technikák elkészítése csak az alapanyag felhordásában és annak kikeményítésében különbözik egymástól.

Az épített technikákat modellező technikának is nevezik. A természetes körmöt sablonnal hosszabbítjuk meg, majd zselés vagy porcelán alapanyagból dolgozva építjük meg a műkörmöt. Után ezt díszitjük a vendég kérése alapján.

A megerősítő technika során alapanyaggal átitatott üveg-, vagy selyemszövettel vonjuk be a műkörmöket, de a természetes körömlemez megerősítésére is használhatjuk. Erre már vannak különböző típusú más technika is. Például lehet egy vékonyabb zselé réteg felhordásával vagy vannak különböző géllak alapu base gelek amik akár oldhatòak is.

A TIP egy gyárilag előállított műanyag lapocska, ami a köröm meghosszabbítását szolgálja. Ez tulajdonképpen egy tartós alátét. Erre kerül a borító anyag. A TIP-ek íve és nagysága különböző, hiszen nincsen két egyforma köröm. Ezek is kaphatòak különböző formában és színben is. Ennek felrakása ragasztassal készül .

A porcelán kétkomponensű anyag, porból (polimer) és liquidből (monomer) áll. Létezik hagyományos levegőre kötő szagos, levegőre kötő szagtalan (odorles), és UV-reagens porcelán anyag.

A zselé méz sűrűségű műgyanta, amely speciális kötésgyorsító hatására keményedik ki. A professzionális felhasználás leginkább az UV fényre kötő anyagot preferálja, de léteznek aktivátor hatására kikeményedő zselék is.

Közkedvelt az úgynevezett francia vég építése, amikor a köröm szabad szélét fehér zselével vagy porcelánnal vonjuk be.
A francia véget el lehet készíteni egyedi variációkban is, például csillámos zselével és porcelánnal vagy törtkagylóval. Így a megszokott francia hatást egy kicsit változatosabbá lehet tenni.

A műköröm töltése, a köröm növekedési ütemétől függően, 3-4 hetente történik.

Ajánédkutalvány

Ajándékozd a szépséget szeretteidnek

Lepd meg a Kedveseid, Szeretteid, Barátaid ajándékutalvánnyal, és válasszanak bármely szolgáltatásomból. 

Körömdíszités

A műkörmök díszítésének variációi végtelenek. A lakkozott mintákon kívül lehetőség van színes porcelánból és színes zseléből készített mintákra is. Használatukkal már a francia végnek sem kell fehérnek lennie, a különféle árnyalatok, a díszítő elemek (különböző színű, szemcsézetű csillámporok, matricák, strasszkövek, nylon darálékok, tört kagylóhéjak, szárított virágok, glitterek, tollak, körömpiercingek, gyöngyök, stb.) széles választékának alkalmazásával teljesen egyedi hatás érhető el, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésvilágának legmegfelelőbbet.
Egy újfajta körömdíszítési technika a nyomdatechnika, amelynek segítségével olyan apró részletekkel rendelkező mintákat lehet készíteni, amelyek szabad kézzel nagyon nehezen kivitelezhetőek, ráadásul igen rövid idő alatt készülnek el.

Műköröm megszüntetése

Lenövesztés

Bármely technika esetén alkalmazható, csak arra kell ügyelni, hogy a lenövés mértékében folyamatosan rövidítsük a körömhosszt, illetve a nem tökéletesen tapadó részeket eltávolítsuk.
Leoldás: Bármely anyag esetén alkalmazható, amelynek oldószere van.

Lereszelés

Az oldószerrel nem rendelkező anyagokat felhasználó technikák esetében alkalmazható.


A fenti esetek bármelyikében ajánlatos a műveletet szakemberre bízni, hiszen nem kellő hozzáértéssel végezve a körömben akár maradandó károsodás is keletkezhet.

Manikűr - Műköröm

Galéria

Manikűr - Műköröm Árak

Árak

Épített műköröm
Egyszínű
9.600 Ft
Francia
10.700 Ft
Baby Boomer
11.300 Ft
Stiletto
12.400 Ft
Extraerős prémium zselével
+ 20%
Géllak (leszedéssel, manikűrrel)
Egyszínű
7.400 Ft
Francia
8.000 Ft
Kézápolás
Manikűr
2.700 Ft
Paraffinos kézápolás
4.500 Ft
Kéz Spa ápolás
3.800 Ft
Japán manikűr
2.700 Ft
Extra hossu
+ 10%
Extra rossz állapot
+ 10%
Leszedés
Műköröm leszedés + manikűr
3.300 Ft
Géllak leszedés + manikűr
2.200 Ft
Díszítés
Swarovski kő
25 - 300 Ft / db
Körömékszer
200 - 1.000 Ft / db
Teli köves s-m
1.000 Ft / db
Kézzel festett minta
200 - 600 Ft / db
Alap díszítés két körömre ajándék

Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák és a változás jogát fenntartjuk.

logo
brillbird

Rólunk

Szépségszalonunkban mindannyian kiemelkedő szakmai színvonalat képviselünk, és folyamatosan képezzük magunkat, hogy mindenből csak is a legjobbat kaphasd!

Kapcsolat

1196, Budapest, Templom tér 16.

Megközelíthető autóval az Ady Endre útról, vagy tömegközledéssel a 68 / 151 -es busszal vagy 42-es villamossal, a megállóktól 3-4 percnyi sétával.

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek 10:00 – 19:00
Szombat 09:00 – 12:00
Vasárnap Zárva

Szombaton, csak időpontfoglalással!

Bejelentkezés

Kozmetika:+36 70 576 2372
Fodrászat:+36 70 301 7657
Műköröm:Minden időpont betelt
Pedikűr:Minden időpont betelt
Halpedikűr:+36 20 547 3100
Kriszti masszázs:+36 70 602 3053

@alexaszepsegszalon.hu – 2024